Tulevat tapahtumatSkipittelyt kerran kuukaudessa Pääkaupunkiseudulla ja Turussa.
Lisätietoja alueellinen toiminta välilehdellä.

Ajankohtaista

15.10.2018
Yhdistyksemme nettisivut uudistetaan kokonaan syksyn aikana. Näille sivuille päivitetään edelleen pentu uutisia sekä kasvattajatietoja.

13.11. Pentuja myynnissä lisätty

4.11 Asututus ilmoitus lisätty

13.10. Pentuja myynnissä päivitetty

16.9. Uutta kotia etsivät. Koti löytynyt

11.9.2018 Esitys jalostuksen tavoiteohjelmaksi, löytyy kohdasta Kasvatus. JTO esitys on hyväksytty ylimääräisessä yhdistyskokouksessa 4.2.2018 skä SKKY:n vuosikokouksessa 21.2.2018. Kennelliiton jalostustieteellinen toimikunta on kokouksessaan 14.5.2018 hyväksynyt rodun JTO:n muutamin korjauksin vuosille 2018-2022. Korjaukset on toimitettu Kennelliitton 11.9.2018. JTO:n astumisesta voimaan tiedotetaan erikseen.


Satunnainen kuva

Tiedotteet 


Vuoden schipperkekilpailu 

Vuoden 2017 schipperkekilpailu ja vuoden kasvattaja kilpailu on käynnissä. Lisäohjeita Yhdistys välilehden alla. Kilpailuun osallistuminen 31.1.2018 mennessä. 


valokuvakilpailu_mainos.jpgKennelliitton koulutusviikonloppu käyttäytymisen jalostustarkastajille ja vastaaville toimitsijoille

Järjestetään 9-10.9.2017 Nurmijärven Klaukkalassa. Hakuaika on 31.7.2017 saakka. Hakemuksen liitteeksi tarvitaan vastaavan toimitsijan osalta Suomen Schipperkekerhon tai rotujärjestön puolto, käyttäytymisen jalostustarkastus kurssin osalta tulee olla rotujärjestön puolto. Lue lisää tästä.


AGILITY SM-2017 – hae joukkueeseen!

Suomen Schipperkekerho ry lähettää mini- ja medi-edustusjoukkueen Agilityn SM-kilpailuihin. Kilpailut järjestetään Lappeenrannassa 16.-18.6.2017, lauantaina 17.6. kilpaillaan joukkuemestaruudesta (3-luokassa). Joukkueeseen valitaan 4 koirakkoa + 1 varakoirakko / säkäluokka. Suomen Schipperkekerho ry maksaa joukkueen osallistumismaksun.

Yleinen osallistumisoikeus SM-joukkueeseen:

- Ohjaajalla on oltava voimassaoleva kilpailulisenssi ja hänen on oltava Suomen kansalainen

- Joukkueeseen valitulla koiralla on oikeus kilpailla 3-luokassa ( ei tarvita 0-tuloksia )

 

HUOM! Joukkuekilpailussa lisenssiehtojen mukaisesti kilpailulisenssin haltija voi poikkeuksellisesti edustaa toista SAGI:n jäsenseuraa, jonka jäseneksi hän kuuluu, JOS lisenssinhaltijan oma seura antaa siihen kirjallisen luvan. Tämän luvan on jokainen joukkueeseen hakeva ohjaaja velvollinen hoitamaan itse omalta edustusseuraltaan ajoissa.

 

Suomen Schipperkekerho ry:n valintakriteerit:

- Hakijan on oltava Suomen Schipperkekerho ry:n jäsen

- Ohjaaja osallistuu joukkueeseen ensisijaisesti yhdellä koiralla. Mikäli joukkueeseen ei tule riittävästi hakijoita, voi yksi ohjaaja osallistua useammallakin koiralla.

- Valintaan vaikuttavat nollatulosten määrä 7.6.2016-4.6.2017 väliseltä ajalta. Tasatilanteessa tuplanollien määrä ratkaisee.

 

HUOM! Alunperin oli tarkoitus että tulokset otettaisiin huomioon SM-kauden loppumiseen eli 5.6 asti, mutta joukkuekisan ilmoittautuminen sulkeutuu samana päivänä. Jotta ilmoittautuminen ei jää aivan viime tippaan ja meillä on aikaa hoitaa ilmoittautuminen niin päätimme, että hakuaika joukkueeseen loppuu 4.6.2017. 

 

Ilmoittautumiset:

4.6.2017 mennessä os. tia.artela (at) gmail.com  Sähköpostissa tulee olla seuraavat tiedot: ohjaajan nimi, koiran virallinen nimi, linkki Koiranettiin ja säkäluokka johon Teillä on oikeus osallistua. Huom! Varmistathan jo etukäteen edustamaltasi seuralta, että saat edustusluvan. Ilmoittautuessasi sitoudut lähtemään mukaan joukkueeseen, jos tulette valituiksi.


Kennelliitto on julkaissut kyselyn suunnitteilla olevasta koirien terveydenhuolto-ohjelmasta ja toivoo siihen paljon vastauksia. 

http://www.kennelliitto.fi/uutiset/kennelliitto-toivoo-kasvattajilta-kommentteja-terveydenhuolto-ohjelman-suunnitelmasta

 

Hyvää alkanutta vuotta


Nyt on taas aika valita                                               

VUODEN SCHIPPERKET

Muistathan osallistua kilpailuihin ja toimittaa koirasi pisteesi 31.1.2017 mennessä osoitteeseen
kjaranne (at) gmail.com.  Vuoden 2016 pisteet lasketaan vielä vanhoilla säännöillä.

Vuoden näyttelyschipperke, vuoden veteraani ja vuoden pentu -säännöt

Vuoden agilityschipperke -säännöt

Vuoden tokoschipperke -säännöt

Vuoden kasvattaja -kilpailun säännöt


Kilpailukausi on kalenterivuosi ja palkinnot jaetaan vain ja ainoastaan Schipperkekerho ry:n vuosikokouksissa. Huomioittehan, että palkintoja ei toimiteta jälkikäteen yhdistyksen toimesta. Osallistumisoikeus on Suomessa asuvilla Suomen Schipperkekerho ry:n jäsenten omistamilla koirilla tai Suomen Schipperkekerho ry:n jäseninä olevilla kasvattajilla. 


Nyt tarvitaan joukkovoimaa!

Helsingin yleiskaava on etenemässä valtuustoon Tuomarinkylän kannalta ikävän näköisenä. Peliä ei ole menetetty lopullisesti (yleiskaava saa lainvoimansa vasta oikeuskäsittelyjen jälkeen, ja Pro Tuomarinkylän työ jatkuu luonnollisesti asemakaavavaiheessa) mutta nyt on yleiskaavan osalta vielä yksi näytön paikka jäljellä:

Ensi viikolla, 26.10. klo 15-17.30 Senaatintorilla järjestetään kaupunkilaisten yhteinen mielenilmaus viher- ja virkistysalueiden puolesta. Tänne toivotaan laajaa osallistumista.

Mielenilmauksen järjestää Luonto-Liiton metsäryhmä yhdessä Helsingin viheralueita puolustavien ryhmien kanssa (mm. Keskuspuistoryhmä, Kansallinen kaupunkipuisto Helsinkiin! -liike, Pro Tuomarinkylä, Vartiosaariseura, Laajasalo-Degerö Seura r.y., Stansvikin kyläyhdistys ry ja Malmin lentokentän ystävät ry.)

Lämmin kiitos yhteistyöstä,


Olethan huomannut, että Kennelliiton yleiskokous pidetään tänä vuonna 27.11.2016, Espoon Hotelli Korpilammella. Muistathan vaikuttaa ja osallistua, Jos et pääse itse osallistumaan kokoukseen niin muistathan täyttää valtakirjan. 

Kennelliiton yleiskokous kokoontuu syksyllä – tärkeä muistutus yhdistyksille

Kennelliiton yleiskokous pidetään sunnuntaina 27.11.2016. Kennelliitto haluaa muistuttaa kennelpiirejä ja rotujärjestöjä ilmoittamaan ajoissa kaudelle 2017–2019 ehdolle asetetuista valtuustoehdokkaista.

Virallinen yleiskokouskutsu on julkaistu Koiramme-lehden numerossa 7-8/2016.

Valtakirja tulee toimittaa Kennelliiton toimistoon viimeistään maanantaihin 7.11.2016 (klo 15) mennessä.


SKKY:n erikoisnäyttely 21.8.2016 Kaivopuisto, Helsinki

Näyttely on rotujärjestön päänäyttely ja sen rotujen erikoisnäyttely

FCI:n ryhmä 9 ja SKKY:n rodut muissa roturyhmissä

Lisätietoja ja ilmoittautuminen: www.kaivari.info

Palkintotuomarit

FCI 1

schipperke
Ian Millar, UK


AGILITY SM-2016 – hae joukkueeseen!

Suomen Schipperkekerho ry lähettää mini- ja medi-edustusjoukkueen Agilityn SM-kilpailuihin. Kilpailut järjestetään Nastolassa 18.-19.6.2016, lauantaina kilpaillaan joukkuemestaruudesta (3-luokassa). Joukkueeseen valitaan 4 koiraa + 1 varakoira / säkäluokka. Suomen Schipperkekerho maksaa joukkueen osallistumismaksun.

Osallistumisoikeus SM-joukkueeseen:

- Ohjaajalla on oltava voimassaoleva kilpailulisenssi ja hänen on oltava Suomen kansalainen

- Ohjaaja edustaa sitä yhdistystä jonka kilpailulisenssillä hän kilpailee

- Joukkueesen valitun koiran tulee kilpailla tai koiralla tulee olla oikeus kilpailla 3-luokassa ( ei tarvita 0-tuloksia )

 

HUOM! Joukkuekilpailussa lisenssiehtojen mukaisesti kilpailulisenssin haltija voi poikkeuksellisesti edustaa toista SAGI:n jäsenseuraa, jonka jäseneksi hän kuuluu, JOS lisenssinhaltijan oma seura antaa siihen kirjallisen luvan. Tämän luvan on jokainen joukkueeseen hakeva ohjaaja velvollinen hoitamaan itse omalta edustusseuraltaan.

 

Valintakriteerit:

- Hakijan on oltava Suomen Schipperkekerho ry:n jäsen

- Valintaan vaikuttavat nollatulosten määrä 2.6.2015-6.6.2016 väliseltä ajalta. Tasatilanteessa tuplanollien määrä ratkaisee.

- Ohjaaja osallistuu joukkueeseen ensisijaisesti yhdellä koiralla. Mikäli joukkueeseen ei tule riittävästi hakijoita, voi yksi ohjaaja osallistua useammallakin koiralla.

 

Ilmoittautumiset:

25.5.2016 mennessä os. tia.artela (at) gmail.com  Sähköpostissa tulee olla seuraavat tiedot: ohjaajan nimi, koiran virallinen nimi, linkki Koiranettiin ja säkäluokka johon Teillä on oikeus osallistua. Ilmoittautuessasi sitoudut lähtemään mukaan joukkueeseen, jos tulette valituiksi.


Tiedote terveyskyselystä

Yhdistyksen terveyskysely on nyt ollut avoinna vajaat kolme vuotta. Vastauksia on kertynyt tänä aikana 234 kpl ja yhteenvetoja kyselystä on tehty 2 kpl. Yhdistyksen oma terveyskysely suljetaan 31.1.2016. Kevään 2016 aikana kertyneistä vastauksista tehdään yhteenveto, jota hyödynnetään mm JTO:n valmistelussa.

Yhdistyksen kyselyn tulosten yhdistämistä Suomen Kennelliiton vastaavaan kyselyyn on selvitetty, mutta se ei ole teknisesti eikä sisällöllisesti mahdollista. Yhdistyksen omassa kyselyssä n. 15 % vastaajista eivät myöskään ole antaneen lupaa vastausten julkaisemiselle/käyttöön.

2015 Kennelliitto käynnisti sähköisen kyselyn, jossa laajasti kerätään tietoa koirien terveystilanteesta. Kyselyyn annetut vastaukset kertyvät Kennelliitolle. Kennelliitto koostaa vastauksista rotukohtaisia yhteenvetoja jaettavaksi rotujärjestöille ja –yhdistyksille ja voi lisäksi julkaista niitä. Koirakohtaisia vastauksia tai omistajien tietoja ei luovuteta eikä julkaista. Kyselyssä kuitenkin pyydetään koiran tunnistetiedot, koska ne mahdollistavat useampien samasta koirasta annettujen vastausten yhdistämisen sekä aineiston tarkemman tilastollisen analysoinnin.

Jatkossa yhdistyksemme pyytää tarvittaessa rotukohtaisen yhteenvedon Kennelliitolta, joten toivottavaa olisi, että schipperkejen omistajat täyttävät Kennelliiton terveyskyselyn. Kysely löytyy osoitteesta:http://www.kennelliitto.fi/kasvatus-ja-terveys/koiran-terveys/vastaa-terveyskyselyyn

Jalostustoimikunta


Vuosikokouskutsu


Suomen Schipperkekerho ry:n sääntömääräinen vuosikokous pidetään lauantaina 19.03.2016

Riihimäellä, alkaen klo 13.00. Kokouspaikkana on ravintola Asemaxin

Asema kabinetti, Asema-Aukio, 11130 Riihimäki. Ennen kokouksen alkua palkitaan paras näyttely-, agility- ja tokoschipperke ja vuoden kasvattaja.

Kahvitarjoilu

Kokouksen jälkeen keskustelua schipperken terveydestä, Pevisasta sekä terveyskyselyn tulevaisuudesta.  

Enemmän tietoa aiheesta Laivis-lehti nro 4 jutussa Terveystutkimukset ja Pevisa puhuttaa, joka on luettavissa Laivis nro 4/2015 sivu 7 alkaen sekä yhdistyksen nettisivuilla. Linkki lehden juttuun 

Kokouskutsu pdf-muodossa


Nyt on taas aika valita                                               

VUODEN SCHIPPERKET

Muistathan osallistua kilpailuihin ja toimittaa koirasi pisteesi 31.1.2016 mennessä osoitteeseen kjaranne (at) gmail.com. Muista kertoa laskelmassa oma nimesi yhteystietoineen sekä koiran virallinen nimi.

Kilpailukausi on kalenterivuosi ja palkinnot jaetaan Schipperkekerho ry:n vuosikokouksissa. Osallistumisoikeus on Suomessa asuvilla Suomen Schipperkekerho ry:n jäsenten omistamilla koirilla.

Kategoriat ja pisteiden lasku


Lähetteet virallisiin terveystutkimuksiin voi nyt tilata etukäteen sähköisesti

11. marraskuuta lähtien koiranomistaja voi tilata lähetteen Kennelliiton virallisiin terveystutkimuksiin sähköisesti ennen eläinlääkärille menoa. Lähete tehdään Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelun tai Kennelliiton nettisivujen kautta. Eläinlääkäriasemalla eläinlääkäri pääsee tallentamaan terveystutkimustuloksen sähköisesti suoraan lähetteelle tutkimuksen yhteydessä. Muutos nopeuttaa lausuntojen saamista ja tallentamista huomattavasti. Vähitellen kaikkien virallisten terveystutkimusten lähetteiden tilaaminen muutetaan sähköiseksi.

Lue lisää täältä


Kennelliiton jalostustarkastus

Kennelliiton kehittämä jalostustarkastus on tarkoitettu rotujärjestöille työkaluksi, jolla voidaan kerätä yksityiskohtaista ja vertailukelpoista tietoa koirien ominaisuuksista. Tarkastus sisältää ulkomuoto- ja käyttäytymisosion, jotka voidaan suorittaa samalla kertaa, erikseen tai vain toisen osa-alueen osalta. Tarkastusten järjestämisestä vastaavat rotujärjestöt ja niiden alaiset yhdistykset. Tieto tarkastuksesta tullaan kirjaamaan jalostustietojärjestelmään koiran tietoihin.

Tarkastusten alkaminen
Jalostustarkastuksen ohjeet tulivat voimaan 1.6.2015

Käyttäytymisen jalostustarkastus

Käyttäytymisen jalostustarkastus keskittyy erityisesti arkipäiväisiin tilanteisiin ja asioihin kuten käsiteltävyyteen, alusta-arkuuksiin ja ääniherkkyyteen. Tarkastus tarjoaa täydennystä tietoon, jota saadaan muista virallisista luonteen ja käyttäytymisen arviointimenetelmistä eli luonnetestistä ja MH-luonnekuvauksesta.

Rotuyhdistykset voivat edelleen käyttää myös muita käyttö- tai luonneominaisuuksia mittaavia testejä tai jalostustarkastuksia.

Ulkomuodon jalostustarkastus

Ulkomuodon arviointi sisältää yksityiskohtaisen kuvauksen koiran rakenteesta.

Kuinka jalostustarkastus järjestetään?

Jalostustarkastuksen suorittamisesta vastaa rotujärjestö tai sen alaisuudessa rotua harrastava yhdistys tai rotuyhdistys. Järjestävä yhdistys huolehtii, että sillä on käytössään tarvittavat toimihenkilöt ja varusteet. Ohjeet järjestämiseen löytyvät tämän sivun alalaidasta. Tulevaisuudessa tarkastukset ilmoitetaan Kennelliiton Tapahtumakalenteriin Omakoiran kautta. Siihen saakka järjestettävistä tarkastuksista tulee ennen niiden järjestämistä ilmoittaa osoitteella hanna.bragge@kennelliitto.fiseuraavat tiedot:

 • järjestetäänkö käyttäytymisen vai ulkomuodon jalostustarkastus vai molemmat
 • millä roduilla on osallistumisoikeus (tai mitkä rodut ovat etusijalla, jos käyttäytymisen tarkastus esim. on avoin kaikille)
 • järjestävä yhdistys
 • päivämäärä(t)
 • paikkakunta
 • tarkastajat
 • yhteyshenkilön yhteystiedot

Lisää tietoja löydät täältä: http://www.kennelliitto.fi/kasvatus-ja-terveys/kennelliiton-jalostustarkastus


Varoaika kemialliseen kastraatioon käytettävälle implantille

Kennelliiton hallitus päätti kokouksessaan 29.5., että antidopingohjeeseen tehdään lisäys, jolla desloreliini-implantaatille määritellään kahden vuoden pituinen varoaika. Lääkeaineimplantti asetetaan nahan alle ja sitä käytetään kemiallisen kastraation aikaansaamiseksi.

Muutos tulee voimaan 1.6.2015 ja se koskee takautuvasti 1.6.2013 jälkeen asennettuja kapseleita. Koiran omistajan on tarvittaessa kyettävä osoittamaan kapselin laittamisen ajankohta.

Lisätietoja:
Päivi Samuelsson
paivi.samuelsson@kennelliitto.fi
puh. 09 8873 0252

http://www.kennelliitto.fi/uutiset/varoaika-kemialliseen-kastraatioon-kaytettavalle-implantille


Uudet ohjeet koirien terveyden tarkkailuun koiranäyttelyissä

Kennelliitto on julkaissut kaikkia koirarotuja koskevat rotukohtaiset ohjeet koiranäyttelyjen ulkomuototuomareiden käyttöön. Ohjeiden tarkoituksena on kiinnittää entistä tarkemmin huomiota koirien liioiteltuihin piirteisiin. Ohjeet tulevat voimaan 1. kesäkuuta.

http://www.kennelliitto.fi/uutiset/uudet-ohjeet-koirien-terveyden-tarkkailuun-koiranayttelyissa


Jalostustarkastusohje

Suomen kennelliitto on hyväksynyt kokouksessaan 28.4.2015 uuden jalostustarkastusohjeen,
joka on voimassa1.6.2015 alkaen. 


Ohjeen voit lukea kokonaisuudessaan täältä

http://www.kennelliitto.fi/sites/default/files/media/jalostustarkastusohje.pdf


kaivopuisto2015.jpg

Tuomarit:  Schipperke:  Johan Juslin 


Jäsensihteeri


Huomioithan, että jäsensihteerimme on vaihtunut ja uusi jäsensihteerimme on 21.3.2015 alkaen Aini Kares-Salonen, ainikaressalonen @ gmail.com.  Kaikki jäsenasiat on nyt siirretty hänelle ja Pia Kivisammal toimii jatkossa yhdistyksen hallituksen jäsenä ja sihteerinä aikaisempien vuosien tapaan. 


Suomen Schipperkekerhon ja muiden kennelpiirin jäsenyhdistysten jäsenet on kutsuttu HSKP:n luennoille torstaina 16.4.2015 klo 17:30 - 19:30 Tuomarinkartanon vinttikoiraradalle. Luennoitsijoina ovat Univetin eläinlääkärit.

Ilmoittautuminen ilmoituksessa olevan ohjeen mukaan. 
Kutsu löytyy tästä linkistä


Tervetuloa Pro Tuomarinkylä -yhdistyksen järjestämään koko perheen Talviriehaan

vauvasta vaariin, hauvasta heppaan!
Vaikuttava Talvirieha sunnuntaina 22.2. klo 11.00–15.00
Tuomarinkartanon vinttikoirakeskuksessa, Tuomarinkyläntie 1, 00690 Helsinki.

Täältä löydät kutsun tapahtumaan ja ohjelman


Schipperkes Club, Holland järjestää Champions Clubmatch 2015 Shown  SM Volkenissa Holannissa 6.4.2015. Linkistä löytyy tapahtuman tarkemmat tiedot ja ilmoittautumisohjeet

ilmoittaumislomake pdf


 

Nyt on taas aika valita                                               

VUODEN SCHIPPERKET

Uutuutena vuoden kasvattaja –kilpailu. Muistathan osallistua kilpailuihin ja toimittaa koirasi pisteesi 31.1.2015 mennessä osoitteeseen kjaranne (at) gmail.com. Muista kertoa laskelmassa oma nimesi yhteystietoineen sekä koiran virallinen nimi.

Kilpailukausi on kalenterivuosi ja palkinnot jaetaan Schipperkekerho ry:n vuosikokouksissa. Osallistumisoikeus on Suomessa asuvilla Suomen Schipperkekerho ry:n jäsenten omistamilla koirilla.

Kategoriat ja pisteiden lasku


Vuosikokouskutsu

Suomen Schipperkekerho ry:n sääntömääräinen vuosikokous pidetään lauantaina 21.3.2015

Riihimäellä, alkaen klo 13.00. Kokouspaikkana on ravintola Asemaxin

Asema kabinetti, Asema-Aukio, 11130 Riihimäki. Ennen kokouksen alkua palkitaan paras näyttely-, agility- ja tokoschipperke ja vuoden kasvattaja.

 

HUOM. klo 12.00 Jakke Lehtosen luento koiran ruokinnasta

Luento on vapaa kaikille jäsenillemme, luento/materiaalimaksuna perimme osallistujilta 5 euron maksun. 

Kahvitarjoilu

Kokouskutsu pdf-muodossa


Vuosi 2015 on koirankasvattajien teemavuosi

Vuonna 2015 Kennelliitto tuo esille suomalaiset koirankasvattajat. Vuoden teemaksi on valittu ”Hyvää elämää koiran kanssa – vastuullista koirankasvatusta”. Laadukas koirankasvatus ja suomalaiset koirat ovat tunnettuja niin kotimaassa kuin maamme rajojen ulkopuolella. Työtä koirien hyväksi on tehty pitkään, sillä Suomessa kasvattajat vaalivat koirien terveyttä ja hyvinvointia.

Teema on ensimmäisen kerran esillä jo Kennelliiton Koira2014-tapahtumassa 6.–7. joulukuuta sekä helmikuisessa KoiraExpossa. Myös Koiranpäivä 24. huhtikuuta ja Kuopion jalostuspäivät ovat teemavuoden kalenterissa.

Teemavuonna uusi kurssi

Kennelliitto käynnistää vuonna 2015 myös uuden Koirankasvatus tänään -kurssin, jolla kasvattajat voivat päivittää tietojaan ajankohtaisista jalostukseen ja kasvatukseen liittyvistä asioista asiantuntijoiden kanssa. Kurssit järjestetään yhteistyössä Suomen Koirankasvattajat ry:n (SUKOKA) kanssa. Jatkossa kursseja on vuosittain eri puolilla Suomea.

Vuonna 2015 Koirankasvatus tänään -kurssit järjestetään suomeksi 14.–15. maaliskuuta Oulussa ja 19.–20. syyskuuta Riihimäellä. Ruotsinkielinen kurssi pidetään 14.–15. marraskuuta Turussa.

Mitä on vastuullinen koirankasvatus?

Vastuullisella koirankasvatuksella tarkoitetaan muun muassa sitä, että kasvattaja käyttää jalostukseen vain terveitä, hyväluonteisia ja rodunomaiseen käyttötarkoitukseen soveltuvia koiria. Kasvattaja myös kertoo avoimesti koiriensa terveydentilasta.

Lisäksi kasvattaja huolehtii pentujen ja emän hyvinvoinnista, totuttaa pennut käsittelyyn ja sosiaalistaa ne ennen luovutusta. Kasvattaja rekisteröi pennut ja tekee koirista kirjalliset sopimukset. Vastuuntuntoinen kasvattaja allekirjoittaa Kennelliiton Kasvattajasitoumuksen ja noudattaa siinä määriteltyjä vastuullisen koirankasvatuksen periaatteita.

Kasvattajateema vuoden 2015 tapahtumissa

- 7.–8.2. KoiraExpo, kasvattajapainotteisia aiheita, kysely kasvattajille - 14.–15.3. Koirankasvatus tänään -kurssi, Oulu - 24.4. Koiranpäivä – kasvattajateema - kesällä Kennelliiton osasto kiertää kasvattajateemalla eri tapahtumissa - 19.–20.9. Koirankasvatus tänään -kurssi, Riihimäki - 14.–15.11. Koirankasvatus tänään -kurssi Turku, kurssi pidetään ruotsin kielellä - 5.–6.12. Koira2015, Messukeskus

Lisätietoja teemavuodesta

Lue lisää Koirankasvatus tänään -kursseista


Evira tiedottaa: Eläinten kaupallinen vienti EU:n ulkopuolelle vaatii rekisteröitymisen

Elintarviketurvallisuusvirasto Evira ilmoittaa tiedotteessa 2.12.2014, että vuoden 2015 alusta alkaen vain rekisteröityneet viejät saavat viedä eläviä eläimiä ja eläimistä saatuja tuotteita Suomesta EU:n ulkopuolelle. Uutta viejärekisteriä ylläpitää Elintarviketurvallisuusvirasto Evira.

Rekisteröitymisvaatimus on uusi ja perustuu kansalliseen eläintautilakiin. Vaatimus koskee kaupallista vientiä. Yksityishenkilöiden viemät tuliaiset tai esimerkiksi lemmikkieläimen kuljettaminen ulkomaille näyttelyihin eivät vaadi rekisteröitymistä. Viejät voivat rekisteröityä maksutta Eviran verkkosivuilla.

Viejärekisterin avulla parannetaan toimijoiden ja viranomaisten välistä yhteistyötä sekä tiedonkulkua eläintaudeista.

Viennissä vaadittavia eläinlääkintötodistuksia myönnetään vuoden 2015 alusta alkaen vain rekisteröityneille viejille. Eläinlääkintötodistus osoittaa kohdemaan viranomaisille, että eläimet tai eläintuotteet täyttävät laatu- ja terveysvaatimukset.

Rekisteröityneet viejät saavat Eviralta ajankohtaista tietoa käynnissä olevista hankkeista, joilla pyritään mahdollistamaan vientiä Suomesta, sekä rajoituksista, joita eri kohdemaat ovat asettaneet eläintautien leviämisen estämiseksi. Rekisteröityminen kannattaa tehdä hyvissä ajoin ennen vientitapahtumaa.

Lue lisää: Viejärekisteri


Uudet rokotusmääräykset voimaan 1.1.2015

Kennelliiton rokotusmääräykset on muutettu vastaamaan 22.9.2014 voimaan tullutta Maa- ja metsätalousministeriön uutta asetusta raivotaudin vastustamisesta. Sekä penikka- että raivotaudin osalta tuli muutoksia varoaikoihin, jotka nyt ovat kaksi viikkoa, mutta pitenevät vuoden alusta kolmeen viikkoon.

Koiran pitää olla rokotettu penikkatautia vastaan vähintään kaksi kertaa. Toisesta eli tehosterokotuksesta tulee tapahtuman hetkellä olla kulunut vähintään 21 vrk (ennen 14 vrk). Raivotaudissa koiran ensimmäisestä raivotautirokotuksesta tulee tapahtuman hetkellä olla kulunut vähintään 21 vrk (ennen 14 vrk).

Myös vanhentuneen penikka- ja raivotautirokotuksen varoaika pitenee kolmeen viikkoon. Jos koiran rokotus on vanhentunut, tulee rokotus kaikissa tapauksissa uusia vähintään 21 vrk ennen tapahtumaa.

Luolametsästykseen ja -harjoituksiin, luolakoirien taipumuskokeeseen (LUT), luolakoirien metsästyskokeeseen (LUME) tai luonnonluolan tarkistukseen (LUO) osallistuvia koiria ei enää vaadita rokotettavaksi raivotautia vastaan vuosittain.

Katso rokotusmääräykset täältä


Päivitetty Koirarekisteriohje 2015

Kennelliiton hallitus hyväksyi kokouksessaan 2.10.2014 muutaman päivityksen Koirarekisteriohjeeseen. Kyseessä ovat lähinnä muutamien ohjeen kohtien selkiyttäminen sekä eräiden toimintojen joustavuuden lisääminen.

Päivitetty ohje tulee voimaan 1.1.2015 ja määräykset koskevat ohjeen voimaan tulon jälkeen tapahtuneesta astutuksesta syntyneitä pentueita sekä rekisteröitäviä tuontikoiria. Jos jokin Koirarekisteriohjeen ehto on lieventynyt, voidaan sitä soveltaa jopa takautuvasti.

Kennelliiton hallitus on hyväksynyt 1.6.2015 voimaan tulevan ohjeistuksen jalostustarkastusten järjestämisestä ja näistä tarkastuksista tullaan tallentamaan tietoa Kennelliiton järjestelmään. Uroksen kiveslausunnoksi voidaankin jatkossa hyväksyä myös virallisessa jalostustarkastuksessa annettu lausunto.

Kasvattajan alaikärajaksi on Kennelnimisäännön nykyisten ehtojen mukaisesti päivitetty 18 vuotta.

Käytännön helpotusta on tulossa ulkomaisten DNA-tutkimustulosten hyväksymisen osalta. Jatkossa tuontikoirista, ulkomaisista jalostuskoirista ja tuontisperman osalta hyväksytään myös muiden kuin Kennelliiton hyväksymien laboratorioiden antamat ISAG-standardin mukaiset DNA-tunnisteet ja polveutumisen varmistukset. Koiran tunnistusmerkinnän on ilmettävä lausunnosta, mutta lausunnon mukana ei tarvitse toimittaa todistusta näytteenotosta. Tuontikoirista, ulkomaisista jalostuskoirista ja tuontisperman osalta hyväksytään samoin myös sellaiset ulkomaiset tulokset, jotka koskevat T-box mutaatiota ja joiden mukana on eläinlääkärin antama todistus näytteenotosta sekä tunnistusmerkinnän tarkastamisesta näytteenoton yhteydessä.

Ohjeeseen on myös lisätty ehto, että kasvattajan nimiin tai koiralle voidaan merkitä korkeintaan yksi Kennelliiton yleisen jalostuksen tavoiteohjelman vastainen pentue EJ-rekisteriin. Ohjeen kohdassa 7.5 määritellään, että tässä tarkoitetaan aivan lähisukuisten koirien parittamista keskenään (vanhempi ja jälkeläinen tai täyssisarukset keskenään) tai sellaisen koiran parittamista, jolla on Kennelliiton hyväksymissä virallisissa lonkkaniveldysplasia-, kyynärniveldysplasia-, polvilumpioluksaatio-  tai spondyloositutkimuksissa asteikon huonoin tulos. Muutos on täysin vastaava kuin ennestään Perinnöllisten sairauksien ja vikojen vastustamisohjelman (PEVISA) vastaisia pentueita rekisteröitäessä: rekisteröidään vain yksi PEVISA-ohjelman vastainen pentue per kasvattaja tai per koira. Periaatteena on, että yhden erehdyspentueen saa vielä rekisteröityä, mutta siitä kerrasta on syytä ottaa opiksi eikä uusia virhettä.

Koiria on käytännössä saatettu siirtää EJ-rekisteriin kyseenalaisin perustein, jotka eivät liity jalostukseen. Koirien siirtoa EJ-rekisteriin ja FI/ER-rekisterin välillä on nyt tarkennettu. Koiran omistajan pitää anomuksessaan esittää jalostuksellinen syy siirrolle ja syy merkitään koiran tietoihin. Omistaja viime kädessä vastaa ilmoittamansa syyn totuudellisuudesta.

Lisäksi määritellään, että Kennelliiton yleisen jalostuksen tavoiteohjelman vastaisen jalostuskäytön vuoksi EJ-rekisteriin merkittyä koiraa ei voi siirtää FI/ER-rekisteriin.


Cacib vahvistukset nyt netissä

FCI:n nettisivuilla voi nyt käydä katsomassa kansainvälisissä koiranäyttelyissä myönnettyjä ja FCI:n vahvistamia CACIBeja. Nettisivuilta voi myös tarvittaessa tulostaa CACIB-sertifikaatin. FCI ei enää postita sertifikaatteja.

FCI listaa nettisivuillaan CACIBit, jotka on vahvistettu 1.1.2009 jälkeen. Lista päivitetään kerran viikossa.

Mikäli koiran VARACA halutaan vahvistaa tai siirtää CACIBiksi (vain jos ehdot CACIBin siirrosta täyttyvät) voi koiran omistaja tai muu yhteyshenkilö täyttää FCI:nlomakkeen ja lähettää sen sähköpostitse FCI:lle osoitteeseen cacib@fci.be. FCI pyytää käsittelyn nopeuttamiseksi otsikoimaan kyseiset sähköpostit ”Reserve / näyttelyn paikkakunta / näyttelyn päivämäärä”. Epäselvissä tapauksissa ota yhteyttä sähköpostitse osoitteeseenvaliot@kennelliitto.fi.

CACIBit FCI:n nettisivuilla

 


Tervetuloa kuuntelemaan Univet ell Saara Kauppilan pitämää luentoa aiheesta 

Koirien arkiterveydenhuolto eläinlääkärin näkökulmasta

Luento sisältää myös tärkeää tietoa koirien hammashoidosta ikäkausittain
Luennon järjestävät yhteistyössä Univet-eläinlääkäriasemat ja Helsingin Seudun kennelpiiri ry

torstaina 3.4. klo 18.00

Univet Mankkaan Eläinlääkäriaseman koulutustilassa osoitteessa:
Mankkaantie 2-4, 2.krs, 02180 Espoo

Sitovat ilmoittautumiset 28.3. mennessä

sähköpostilla osoitteeseen ilmoitukset@hskp.net
(rajoitettu osannottajamäärä)


Hei schipperkekasvattaja tule mukaan tekemään ensimmäisestä omasta erikoisnäyttelystämme hieno tapahtuma.

Nyt sinulla on mahdollisuus lahjoittaa oma nimikkopokaali erikoisnäyttelyyn, jokaisen kilpailuluokan voittaja palkitaan pokaalein, myös epävirallisissa luokissa, pennut (5 – alle 7 kk & 7 – alle 9 kk) ja jälkeläisluokka ja parikilpailu sekä lisäksi palkitaan päivän parhaiten liikkuneet uros ja narttu sekä parhaan ilmeen omaava uros ja narttu

Kaikki palkintolahjoitukset listataan näyttelyluettelossa sekä näyttelyn tuloksiin kerhon omille sivuille ja Laivis-lehteen

Otathan yhteyttä näyttelytoimikunnan puheenjohtajaan Silja Åkerfelt, sakerfelt@gmail.com. puh 040-530 8015, klo 17.00 jälkeen, jos kiinnostuit ajatuksesta lahjoittaa oma nimikkopokaalin näyttelyymme.  Lahjoitukset sovittava viimeistään 28.2.2014.

Pokaalit lahjoitetaan ainoastaan kyseisen näyttelyn käyttöön, ei kiertopalkintoja. Lisäksi lahjoittaja vastaa pokaalin kaiverruksesta. laattaan tulee teksti esim. Paras juniorinarttu, Tammela erikoisnäyttely 2014 + toiseen laattaan lahjoittajan nimi.

Pokaalit tulee olla 230 mm – 270 mm 


Koirarekisteriohje 2014 on julkaistu

Koirarekisteriohje 2014 on tullut voimaan 1.1.2014. Päivitettyä koirarekisteriohjetta sovelletaan mainitun päivämäärän jälkeen tehdyistä astutuksista syntyvien pentueiden rekisteröintiin.

koirarekisteriohje2014.pdf


Suomen Schipperkekerho ry:n sääntömääräinen vuosikokous pidetään 
08.03.2014 Karkkilassa, alkaen klo 14.00.

Kokouspaikkana on ABC-Masuunin yläkerran kabinetti, 
Santasalonkatu 2, 03600 Karkkila.

Kokouksen alussa palkitaan paras Näyttely-, Agility-ja Tokoschipperke

Kahvitarjoilu

 

Kokouskutsu pdf-muodossa


Vuoden 2013 agility-, toko- ja näyttelyschipperkekilpailu

Osallistumisoikeus on Suomessa asuvien kerhon jäsenten omistamilla koirilla.

Lähetä 30.1.2014 mennessä seuraavat tiedot:

– Mihin kilpailuluokkaan/luokkiin koirasi osallistuu (näyttely, toko, agility)

– Koiran tittelit, nimi ja sukupuoli

– Koiran omistaja, osoite ja puhelinnumero

– Kilpailujen ajat ja paikat

– Saadut palkinnot ja sijoitukset

– Pisteet

– Agility: kopio kilpailukirjasta

– Ilmoita agituloksen yhteydessä aina se luokka, mitä ilmoitus koskee, ei sitä, missä koira on nyt

– Jos mahdollista, lähetä myös koirasi valokuva!

Kirjeposti

Silja Åkerfelt, Takapellonkatu 6 A, 24260 SALO

tai sähköpostilla

laura.saranpaa@gmail.com


Vuoden 2014 schipperkekalenteri

Uusi kalenteri on taas työn alla ja kaipaamme kalenteriin uusia kuvia. Kuvat voit lähettää 30.10.2013 mennessä osoitteeseen schipperkekalenteri2014@gmail.com, kuvan tulee olla mahdollisimman suuri ja hyväresoluutioinen eli älä pienennä kuvaa ennen lähetystä (koko vähintään 300 pdi)

Muistathan, että lähetettyäsi kuvan/kuvia, annat samalla kerholle sen käyttöoikeuden (mm. Laivis-lehteä varten).
Anna viestisi yhteydessä myös omat yhteystietosi, kuvaajan nimen sekä koiran nimi.


 

Muistutus!

JÄSENMAKSUT 2013

 

Hyvä jäsen, muistathan maksaa jäsenmaksun viimeistään 30.4.2013 jos se on vielä tekemättä. Muistathan ilmoittaa maksaessasi viestiosassa jäsenen nimen+osoitteen joita maksu koskee. Kasvattajat, muistattehan maksaa myös kasvattajailmoituksenne jos haluatte jatkaa listalla. Ota rohkeasti yhteys jäsensihteerimme jos sinulla on jäsenyyteen liittyvää kysyttävää!

 

Kevätterveisin :)


Suomen Schipperkekerho ry

jäsensihteeri
Pia Kivisammal

pia.kivisammalmiau.pngkolumbus.fi
040-7387194


 

Hyvä Schipperken omistaja!

Suomen Schipperkekerho ry suorittaa kartoitusta rodun yleisestä terveystilanteesta.

 Saadaksemme mahdollisimman kattavan ja totuudenmukaisen kuvan tarvitsemme siihen teidän JOKAISEN apua! Mitä useammasta koirasta saamme tietoa, sitä paremmin voimme kartoittaa rodun kokonaistilannetta ja auttaa kasvattajia kasvattamaan entistä terveempiä yksilöitä meidän kaikkien Schipperke harrastajien iloksi.

Haluaisimme erityisesti korostaa että terveyskyselyn tarkoitus ei ole rajoittaa ennestäänkin kapeaa jalostuspohjaa, vaan saada laajalti tietoa myös sellaisista terveysseikoista joista ei suoriteta virallisia tutkimuksia.

Toivomme että käytätte muutaman minuutin vastataksenne näihin kysymyksiin mahdollisimman totuudenmukaisesti.

Mikäli teillä on useita koiria, kaavake on tulostettavissa yhdistyksen sivuilta.

Kasvattajilta toivomme erityistä aktiivisuutta kannustaa kasvattienne omistajia vastaamaan terveyskyselyyn ja toimittamaan kysely myös mahdollisille ei jäsenille tai vastaamaan kyselyyn kasvattienne puolesta.

Jalostustoimikunta toivoo, että kaikkea tietoa saa avoimesti käyttää Schipperke-rodun jalostuksen ja terveyden hyväksi. 

 Terveyskyselyyn


Erikoisnäyttely 2014/ Club Show

24.5.2014 järjestetään Tammelassa, Hämeen AMK, Mustialan puistossa. Suomen Schipperkekerho ry:n Club Show on ensimmäistä kertaa virallinen erikoisnäyttely, tuomaritiedot ja tarkemmat tapahtumatiedot ilmoitetaan myöhemmin. Seuraa ilmoittelua sivuillamme ja lehdessä.

Luokat
pennut 5 kk - alle 7 kk
pennut 7 kk - alle 9kk
junioriluokka
avoinluokka
valioluokka
veteraanit
kasvattajaluokka
jälkeläisluokat

 


Kutsu Ruotsiin schipperketapaamiseen

Injudan till Schippeträff!
Järvsö är platsen att vara på 3-4 juli i sommar!


Då är det Schippeträff med off. viltspårsprov och off. lydnadstävlingar 1-Elit hos Järvsö Brukshundklubb http://www.jarvsobhk.com

Även visning av weightpull, och prova på rally, agility och för dom som ska ställa ut i Alfta på söndag (SKK) kör vi en träningsutställning (för både hundar och förare;) mera skoj tillkommer.....


Anmälan och betalning till viltspåret sker till domaren Ulrika Andersson doddas1@hotmail.com

Lydnaden på SBK Tävling http://sbktavling.se
Viltspåret är på morgnarna och lydnaden på kvällen, så hundarna hinner vila om dom ska vara med på båda,
däremellan kör vi övriga aktiviteter.

Övriga aktiviteter kostar inget.

Mat fixar man själv finns välutrustat kök och grill och i klubbstugan.

Finns plats att ställa husvagn på klubben (ev med el) bokas hos Anita larsson.b@telia.com 076-774 72 33

Annars finns stugor att hyra i kommunen. http://www.jarvso.se/

Inget tvång att vara med i viltspår eller lydnad men kanske en morot att träna inför annars kan man följa med och titta på
hur det går till.

Vi vill gärna veta hur många som kommer, för att planera övriga aktiviteter och det anmäler du till schippe2013@gmail.com
Skriv namn på dig och hunden och ålder (hundens;)

Välkomna till trevliga dagar där vi har trevligt och umgås med våra fina hundar:)
(Finns en grupp på dayviews (bilddagboken) där alla med schippar får lägga upp bilder och där bilder från träffen kommer läggas ut.
Sök på schippeträff)
 
 
Järvsö ligger i mitten av Sverige och utställningen i Alfta är kanske 8 mil bort.


Koirarekisteriohje 2013 on julkaistu

Espoo, 3.1.2013 - Koirarekisteriohje 2013 on tullut voimaan 1.1.2013. Päivitettyä koirarekisteriohjetta sovelletaan mainitun päivämäärän jälkeen tehdyistä astutuksista syntyvien pentueiden rekisteröintiin. Uutta ohjeessa on alkuun lisätty sanasto, jossa määritellään koirarekisteriohjeessa käytettyjä termejä, jotta rekisteröintimääräyksiä olisi helpompi ymmärtää.

http://www.kennelliitto.fi/FI/kennelliitto/uutiset/2013/20130103_koirarekisteriohje2013.htm


Suomen Schipperkekerho ry:n sääntömääräinen vuosikokous pidetään
09.03.2013 Karkkilassa, alkaen klo 13.00.

Kokouspaikkana on ABC-Masuunin yläkerran kabinetti,
Santasalonkatu 2, 03600 Karkkila.

Kokouksen alussa palkitaan paras Näyttely-, Agility-ja Tokoschipperke

Kahvitarjoilu

 

Kokouskutsu pdf-muodossa


Vuoden 2012 agility-, toko- ja näyttelyschipperkekilpailu

Osallistumisoikeus on Suomessa asuvien kerhon jäsenten omistamilla koirilla.

Lähetä 31.1.2013 mennessä seuraavat tiedot:

– Mihin kilpailuluokkaan/luokkiin koirasi osallistuu (näyttely, toko, agility)
– Koiran tittelit, nimi ja sukupuoli
– Koiran omistaja, osoite ja puhelinnumero
– Kilpailujen ajat ja paikat
– Saadut palkinnot ja sijoitukset
– Pisteet

– Agility: kopio kilpailukirjasta
– Ilmoita agituloksen yhteydessä aina se luokka, mitä ilmoitus koskee, ei sitä, missä koira on nyt

– Jos mahdollista, lähetä myös koirasi valokuva! 

Kirjeposti

Silja Åkerfelt
Takapellonkatu 6 A
24260 SALO 

tai sähköpostilla

Näyttelytulokset ja  toko- ja agilitytulokset
laura.saranpaamiau.pnggmail.com

Kilpailusäännöt

Vuoden Näyttelyschipperke

Vuoden Agilityschipperke

Vuoden Tokoschipperke

Aiempien vuosien voittajat

 


Helsingin Seudun Kennelpiiri ry:n Match Show

Avustajakoirat ry:n hyväksi

torstaina 16.8.2012

Tuomarinkartanon vinttikoirakeskuksessa

Tuomarinkyläntie 1, Helsinki

Ilmoittautuminen alkaa klo 16.30, show klo 18.00

Lisätietoja tapahtuman kutsu pdf-muodossa


HSKP etsii koirakoita nuorten koirien tokorinkiin

Helsingin seudun kennelpiiriin perustetaan nuorten koirien tokorinki, johon haetaan uusia koirakoita. Nuorten koirien tokorinki on tarkoitettu 10 kk – 2-vuotiaille koirille, joiden ohjaajat ovat kiinnostuneita systemaattisesta ja tavoitteellisesta koiransa kouluttamisesta ja kilpailemista ja jotka tähtäävät arvokilpailumenestykseen. Lisätietoja nuorten koirien tokoringistä voi lukea internetissä Kennelliiton tokotiedotteita sivustolta http://www.kennelliitto.fi/FI/toiminta/kokeet/toko/nuortenkoirienrinki.htm .

Näyttökoe järjestetään 19.8.2012 Helsingissä. Tänä vuonna näyttökokeeseen voi poikkeuksellisesti osallistua alle 3-vuotiaat (näyttökoepäivänä) koirat, jotka ovat kuitenkin vähintään 10 kk. Koiran tulee olla puhdasrotuinen sekä rokotettu, tunnistusmerkitty ja rekisteröity. Koiran vakituisen ohjaajan tulee olla Suomen kansalainen ja asua Helsingin seudun kennelpiirin alueella. Ohjaajan tulee myös olla Suomen Kennelliiton jäsen.

Lähetä vapaamuotoinen hakemus ja kerro lyhyesti tokotaustastasi, tavoitteistasi koirasi kanssa ja miksi olet hakemassa nuorten koirien tokorinkiin. Liitä mukaan kopio kilpailukirjasta, jos koira on osallistunut kokeisiin. Hakemuksessa tulee myös ilmetä koiran viralliset tiedot, omat yhteystietosi sekä Kennelliiton jäsennumero. Hakemus tulee lähettää 31.7.2012 mennessä osoitteella: Pirkko Bellaoui, Ruusutorpanpuisto 2 A 50, 02600 Espoo.

Näyttökoe:                      19.8.2012, paikka selviää myöhemmin (pääkaupunkiseutu)

Osallistumismaksu 10 euroa.

Näyttökokeeseen osallistuvien määrää voidaan tarvittaessa rajoittaa, osallistujille ilmoitetaan mukaan pääsystä 22.8 mennessä.

 Näyttökokeen suoritukset:

 • ALO-paikallaanolo, kerroin 2
 • Seuraaminen taluttimetta, kerroin 3
 • Suora luoksetulo, kerroin 3
 • Noutaminen tai noutokapulan pitäminen, kerroin 1
 • Vapaavalintainen liike, kerroin 1
 • Yleisvaikutelma, kerroin 3

 Nuorten koirien tokorinkiin on tänä vuonna mahdollista ottaa 7-10 koirakkoa. Ringin ensimmäiset koulutuspäivät tulevat olemaan 2.9. sunnuntaina ja 23.9. sunnuntaina.

 Lisätietoja: Pirkko Bellaoui, p. 050 521 6116, pirkko.bellaouimiau.pnggmail.comTervetuloa SKKY:n erikoisnäyttelyyn 26.8.2012!

Suomen Kääpiökoirayhdistyksen erikoisnäyttely järjestetään tänä vuonna jälleen elokuun viimeisenä sunnuntaina historiallisessa Kaivopuistossa Helsingissä.

Näyttelyssä ovat mukana FCI:n 9. ryhmän rodut sekä SKKY:n rodut muissa roturyhmissä. Näyttely on samalla myös Suomen Cavalierkingcharlesinspanieli ry:n päänäyttely. Yleisöllä on tähän Pohjoismaiden suurimpaan seura- ja kääpiökoiratapahtumaan vapaa pääsy.

Näyttelyn ilmoittautumismaksut ovat edulliset, sillä halvimmillaan ilmoittautumismaksu on 18 euroa (saman omistajan toinen koira, jolla on DNA-tunnistemääritys tai varmistettu polveutuminen.)

Näyttely tarjoaa tänäkin vuonna edustavan tuomarilistan, ja monille roduille on valittu kasvattajatuomarit. Näyttelyn kauneimman koiran arvostelee Iso-Britanniassa jo pitkään asunut, itävaltalaissyntyinen kääpiökoiraspesialisti Andreas Schemel.  Parhaan veteraanin valinnan suorittaa italialainen Paolo Dondina.  Parhaan pennun valitsee Chantal Méry Ranskasta ja parhaan kasvattajaryhmän tanskalainen Kerstin Nilsson.

Näyttelyn virallisena valokuvaajana on edellisvuosien tapaan maailmankuulu englantilainen koiravalokuvaaja David Dalton ja ryhmäkilpailujen seremoniamestarina on Leena Sarvi.

Tervetuloa Kaivopuiston kauniille nurmikolle esittelemään suomalaista koiraharrastusta parhaimmillaan.!

Linkki näyttelyn sivulleSKL:n kenneluutisisista poimittua

Hallituksen päätöksiä

Emän ja pentujen sallittu erottamisikä nartun sijoitussopimuksessa

Hallitus päätti, että nartun sijoitussopimuksen ehto 7 muutetaan seuraavasti:
”Jos narttu synnyttää vastaanottajan luona, luovuttaja saa noutaa pentueen aikaisintaan silloin, kun
se täyttää seitsemän viikkoa. Luovuttajan on noudettava pentue viimeistään silloin, kun se täyttää
kahdeksan viikkoa, ellei sovita myöhemmästä ajankohdasta. Jos narttu synnyttää luovuttajan luona,
saa luovuttaja luovuttaa nartun vastaanottajalle aikaisintaan pentueen ollessa seitsemän viikon
ikäinen. Nartulla on oltava tarvittaessa mahdollisuus vapaasti poistua pentujensa luota.”
Muutos tulee voimaan 1.1.2013.

Näyttelyiden hakeminen siirtyy tehtäväksi Omakoira-palvelussa jo 1.9.2012
Hallitus päätti, että ”näyttelysääntöjä täydentävät ohjeet sekä näyttelyiden järjestämisohjeet” kohta
B.3.1 Yleistä muutetaan kuulumaan:
B.3.1 Yleistä
Kennelliitto myöntää hakemuksesta kaikki näyttelyt. Näyttelyä haetaan Kennelliiton vahvistamalla
lomakkeella, jonka jokainen kohta on täytettävä.
1.9.2012 alkaen näyttelyn voi hakea ainoastaan Kennelliiton Omakoira-palvelun (tapahtumatietojärjestelmän)
kautta.
Muutos vaikuttaa jo vuoden 2014 erikois- ja ryhmänäyttelyihin sekä vuoden 2015 kansainvälisiin
ja kaikkien rotujen näyttelyihin. Kaikkien edellä mainittujen näyttelyiden hakemukset tulee tehdä
Omakoira-palvelussa.
Kennelpiirejä kehotetaan tiedottamaan jäsenyhdistyksilleen tästä muutoksesta.

Paikkoja avoinna


Laivis-lehti on Suomen Schipperkekerho ry:n virallinen tiedotuslehti,
jonka päätoimittajana toimii kerhon puheenjohtaja. Lehti ilmestyy 4
kertaa vuodessa

Etsimme lehden toimituskuntaan 1-3 innokasta toimittajaa, kirjoittamaan
erilaisista tapahtumista, rodun jalostukseen ja kasvatukseen liittyvistä
ajankohtaisista asioista sekä harrastuksista ja koirien koulutuksesta.

Lehdessä voisi olla myös 1 nuorisotoimittaja, toimittamassa omaa
nuorisopalstaa.

Lisäksi etsimme taittajaa, joka pystyy taittamaan lehden painovalmiiksi
pdf-aineistoksi.

Työ alkaa heti lehdestä 2/2012.

Hakemukset 20.03.2012 mennessä Suomen Schipperkekerho ry:n
hallitukselle, os Silja Åkerfelt, Takapellonkatu 6 A, 24260 SALO tai
sakerfeltmiau.pnggmail.com

Suomen Schipperkerho ry etsii myös rahastonhoitajaa mahdollisimman
pikaisesti. Eduksi katsotaan, että olet toiminut aiemmin
rahastonhoitajan tehtävissä tai työtehtäväsi liittyvät läheisesti
vastaavaanlaisiin tehtäviin.

Toivomuksena olisi saada kerhon käyttöön kirjanpito-ohjelmisto vuoden
2012 aikana.

Hakemukset 20.03.2012 mennessä Suomen Schipperkekerho ry:n
hallitukselle, os Silja Åkerfelt, Takapellonkatu 6 A, 24260 SALO tai
sakerfeltmiau.pnggmail.com
Suomen Schipperkekerho ry:n sääntömääräinen vuosikokous pidetään
25.2.2012 Karkkilassa, alkaen klo 13.00.

Kokouspaikkana on ABC-Masuunin yläkerran kabinetti,
Santasalonkatu 2, 03600 Karkkila.

Kokouksen alussa palkitaan paras Näyttely-, Agility-ja Tokoschipperke

Kahvitarjoilu

 

Kokouskutsu pdf-muodossa


 

Vuoden 2011 agility-, toko- ja näyttelyschipperkekilpailu

Osallistumisoikeus on Suomessa asuvien kerhon jäsenten omistamilla koirilla.

Lähetä 30.1.2012 mennessä seuraavat tiedot:

– Mihin kilpailuluokkaan/luokkiin koirasi osallistuu (näyttely, toko, agility)
– Koiran tittelit, nimi ja sukupuoli
– Koiran omistaja, osoite ja puhelinnumero
– Kilpailujen ajat ja paikat
– Saadut palkinnot ja sijoitukset
– Pisteet

– Agility: kopio kilpailukirjasta
– Ilmoita agituloksen yhteydessä aina se luokka, mitä ilmoitus koskee, ei sitä, missä koira on nyt

– Jos mahdollista, lähetä myös koirasi valokuva! 

Kirjeposti

Silja Åkerfelt
Takapellonkatu 6 A
24260 SALO 

tai sähköpostilla

Näyttelytulokset ja  toko- ja agilitytulokset
silja.akerfeltmiau.pngsalo.salonseutu.fi

Kilpailusäännöt

Vuoden Näyttelyschipperke

Vuoden Agilityschipperke

Vuoden Tokoschipperke

Aiempien vuosien voittajat


Uusi käsittelysääntö ekinokokkoosia vastaan  voimaan 1.1.2012

Ekinokokkoosilääkitys tullaan vaatimaan myös vuoden vaihteen jälkeen. Seuraavat muutokset astuvat voimaan v. 2012 alusta:

- ekinokokkoosilääkitys vaaditaan jatkossakin koirilta, mutta kissoilta lääkitystä ei enää vaadita
- lääkitys tulee antaa lähtömaassa 1-5 vrk ennen maahantuloa (ei voi antaa alle 24 h ennen rajanylitystä)
-uusi lainsäädäntö ei tunne alle 24 h matkoja, joten lievennys koskien alle 24 tunnin matkoja poistuu kokonaan
- koira voi myös käyttää 28 vrk:n sääntöä
-lemmikki tulee olla lääkitty eläinlääkärin toimesta ekinokokkoosia vastaan vähintään kaksi kertaa ennen matkaa enintään 28 vrk:n välein
-tämän jälkeen käsittely toistetaan eläinlääkärillä säännöllisesti enintään 28 vrk:n välein
-lääkityksistä merkinnät passissa
- myös Ruotsista tulevilta koirilta vaaditaan jatkossa ekinokokkoosilääkitys
- myös alle 3 kk:n ikäisiltä pennuilta vaaditaan jatkossa ekinokokkoosilääkitys
- ekinokokkoosilääkitystä ei vaadita, jos koira tulee Suomeen suoraan UK:sta, Irlannista, Maltalta tai Norjasta (lukuun ottamatta Huippuvuoria).

Lisää tietoja Eviran sivuiltaMuutoksia yhteispohjoismaisiin näyttelysääntöihin

Espoo, 15.12.2011 - Kennelliiton valtuusto hyväksyi kokouksessaan 27.11.2011 muutoksia yhteispohjoismaisiin näyttelysääntöihin. Muutokset tulevat voimaan 1.1.2012.  Linkki SKL:n sivulle


Helsingin seudun kennelpiirin match show 11.8.2011

Hyväntekeväisyys – match show 2011

Perinteinen kennelpiirin järjestämä hyväntekeväisyys match show
Avustajakoirat ry:n hyväksi järjestetään

torstaina 11.8. Tuomarinkartanon vinttikoirakeskuksessa
(os. Tuomarinkyläntie 1)

Ilmoittautuminen klo 16.30 alkaen, show alkaa klo 18

Arvostelu roturyhmittäin, myös pennut 5 - 9 kk sekä monirotuiset ja junior handler sekä senior handler. Pennut 5-9 kk arvostellaan omana ryhmänään kussakin ryhmäkehässä.

Tuomarit

Ryhmä 1
Tarja Löfman

Ryhmä 2
Teija Salmi-Aalto

Ryhmä 3
Vesa Lehtonen

Ryhmät 4, 6 ja 8
Maija Mäkinen

Ryhmät 5, 7 ja 10
Säde Hohteri

Ryhmä 9
Marja Kosonen

Monirotuiset
Minnie Vane-Tempest

Senior & Junior handler
Minnie Vane-Tempest

BIS-pentu
Marja Kosonen

BIS
Maija Mäkinen

Osallistumismaksu 8 e, handler-kilpailut 5 e.

Muistathan ottaa mukaan rokotustodistuksen.

Tervetuloa tukemaan hyvää asiaa!

Tiedustelut: Krista Wester, puh. 0400 629 210

linkki ilmoitukseen doc-muodossa


Tervetuloa Kaivopuistoon 28.8.2011!

Suomen Kääpiökoirayhdistyksen erikoisnäyttely järjestetään tänä vuonna jälleen elokuun viimeisenä sunnuntaina historiallisessa Kaivopuistossa Helsingissä.

Näyttelyssä ovat mukana FCI:n 9. ryhmän rodut sekä SKKY:n rodut muissa roturyhmissä. Näyttely on samalla myös Pienpystykorvat ry:n 20. ja SKKY:n Japanese chin- alajaoston 30.vuotisjuhlanäyttely. Yleisöllä on tähän Pohjoismaiden suurimpaan seura- ja kääpiökoiratapahtumaan vapaa pääsy.

Näyttelyn ilmoittautumismaksut ovat edulliset, sillä halvimmillaan ilmoittautumismaksu on 18 euroa (saman omistajan toinen koira, jolla on DNA-tunnistemääritys tai varmistettu polveutuminen.)

Kaivopuiston näyttely tarjoaa tänäkin vuonna edustavan tuomarilistan, ja monille roduille on valittu kasvattajatuomarit. Näyttelyn kauneimman koiran arvostelee Shiarita-pekingeeseistään tunnettu englantilainen kääpiökoiraspesialisti Liz Stannard.  Parhaan veteraanin valinnan suorittaa niinikään englantilainen Frank Kane.  Parhaan pennun valitsee Rainer Vuorinen ja parhaan kasvattajaryhmän saksalainen Hassi Assenmacher.

Näyttelyn virallisena valokuvaajana on edellisvuosien tapaan maailmankuulu englantilainen koiravalokuvaaja David Dalton ja ryhmäkilpailujen seremoniamestarina on Leena Sarvi.

Tervetuloa Kaivopuiston kauniille nurmikolle esittelemään suomalaista koiraharrastusta parhaimmillaan.!

Linkki näyttelyn sivuille


VUOSIKOKOUSKUTSU

Suomen Schipperkekerho ry:n sääntömääräinen

vuosikokous pidetään 26.3.2011

Karkkilassa, alkaen klo 13.00. Kokouspaikkana on ABC-Masuunin

yläkerran kabinetti, Santasalonkatu 2, 03600 Karkkila.

Kokouksen alussa palkitaan paras

Näyttely-, Agility- ja Tokoschipperke

Kahvitarjoilu

Kutsukirje pdf-muodossa


Tarkennettu kasvattajasitoumus ja uusi koiranomistajan ja -haltijan perussääntö voimaan 1.1.2011

Espoo, 1.12.2010 - Kennelliiton valtuusto tarkensi kokouksessa 20.11.2010 kevätvaltuustossa hyväksyttyä kasvattajasitoumusta, joka tulee voimaan 1.1.2011. Uuden sitoumuksen on allekirjoittanut jo yli 4 000 kasvattajaa ja nämä sitoumukset tulevat automaattisesti voimaan 1.1.2011. Kun vanhan sitoumuksen voimassa olo loppuu tänä vuonna, kaikkien kasvattajien tulee siis allekirjoittaa uusi sitoumus vuoden 2010 loppuun mennessä.


Kasvattajasitoumuksen sisältö ei ole muuttunut valtuuston marraskuun kokouksessa. Tarkennus kasvattajasitoumuksen sanamuotoon tuli kohtaan 3. Teksti on nyt seuraava: ”Kasvatan rekisteröintikelpoisia koiria. Tavoitteenani on kasvattaa terveitä ja hyväluonteisia koiria, jotka ovat käyttötarkoitukseensa soveltuvia ja rotumääritelmän mukaisia.”

Kasvattajasitoumus ja uusi koiranomistajan ja -haltijan perussääntö 1.1.2010 alkaen pdf-muodossa


Uusi käsittelysääntö ekinokokkoosia vastaan  voimaan 1.12.2010

Uusi lainsäädäntö koskee EU-maista tuotavia koiria ja kissoja. Se tarkoittaa myös näyttelyistä tai lyhyiltä ulkomaan matkoilta palaavia eläimiä. Ekinokokkilääkitys on annettava siinä maassa, mistä eläin tulee Suomeen. Näyttelymatkalta Liettuasta palaavalle koiralle se on tehtävä Liettuassa. Lääkityksen voi myös antaa viimeisessä kauttakulkumaassa ennen Suomeen tuloa. 

Ekinokokkilääkitystä ei vaadita, jos eläin tuodaan Suomeen 24 tunnin kuluessa siitä, kun se on viety pois Suomesta. Lisää aiheesta Eviran sivuilla.


Vuoden 2010 agility-, toko- ja näyttelyschipperkekilpailu

Osallistumisoikeus on Suomessa asuvien kerhon jäsenten omistamilla koirilla.

Lähetä 30.1.2011 mennessä seuraavat tiedot:

– Mihin kilpailuluokkaan/luokkiin koirasi osallistuu (näyttely, toko, agility)
– Koiran tittelit, nimi ja sukupuoli
– Koiran omistaja, osoite ja puhelinnumero
– Kilpailujen ajat ja paikat
– Saadut palkinnot ja sijoitukset
– Pisteet

– Agility: kopio kilpailukirjasta
– Ilmoita agituloksen yhteydessä aina se luokka, mitä ilmoitus koskee, ei sitä, missä koira on nyt

– Jos mahdollista, lähetä myös koirasi valokuva! 

Kirjeposti

Silja Åkerfelt
Takapellonkatu 6 A
24260 SALO 

tai sähköpostilla

Näyttelytulokset ja  toko- ja agilitytulokset
silja.akerfeltmiau.pngsalo.salonseutu.fi

Kilpailusäännöt

Vuoden Näyttelyschipperke

Vuoden Agilityschipperke

Vuoden Tokoschipperke

Aiempien vuosien voittajat


Schipperkejen epilepsiatutkimuksessa edistymistä 

(15.10.2010)


Alustavien tulosten perusteella Hannes Lohen tutkimusryhmä on paikantanut kromosomialueita, joilla todennäköisesti sijaitsee schipperkejä epilepsialle altistavia geenejä. Lisää aiheesta voit lukea tutkimusryhmän Koirageenit.fi sivuilta täältä.


Vuoden 2011 alussa voimaan tulevat koirarekisteriohjeen muutokset

Espoo, 7.9.2010 - SKL:n hallitus hyväksyi kokouksessaan 26.8. päivitetyn koirarekisteriohjeen, joka tulee voimaan 1.1.2011. Päivitetty koirarekisteriohje sekä rotukohtaiset erityisohjeet ovat luettavissa linkkien kautta.


 

Suomen Kennelliitto ry - Finska Kennelklubb ry:n hallitus on kokouksessaan 10.6.2010 hyväksynyt yhdistyksemme rotua harrastavaksi yhdistykseksi


Yhteispohjoismaiset näyttelysäännöt voimaan 1.1.2011

 

Säännöt ovat voimassa koeajalla 1.1.2011 - 31.12.2011. Jos Kennelliiton hallitus ei esitä sääntöihin vuoden 2011 aikana muutoksia, jotka valtuuston hyväksyy, säännöt ovat voimassa 1.1.2012 - 31.12.2016. Muutokset on alistettava Pohjoismaiden Kennelunionin (PKU) työvaliokunnan hyväksyttäviksi.

Oleelliset muutokset näyttelysäännössä koskevat muun muassa kastroidun uroksen näyttelyyn osallistumista, koiran käyttöluokkaan siirtymistä sekä kasvattajaluokkaan osallistumista. Laatuarvosteluun tuli mukaan ”sertifikaatinarvoinen” entisten laatuarvostelujen lisäksi.

Koiranäyttelysäännöt 1.1.2011 lähtien (pdf)

 

 SKKY:n erikoisnäyttely palaa Kaivopuistoon

Suomen Kääpiökoirayhdistyksen perinteinen 9. ryhmän erikoisnäyttely palaa vuoden erakkotaipaleen jälkeen kunnostettuun historialliseen Kaivopuistoon Helsingin sydämessä.

Tässä Pohjoismaiden suurimmassa seura- ja kääpiökoiratapahtumassa ovat mukana kaikki FCI:n 9. ryhmän rodut sekä SKKY:n rodut muissa roturyhmissä.

"Olemme hyvin iloisia, että Helsingin kaupungin myönteinen suhtautuminen koiraharrastajiin jatkuu ja saamme palata ainutlaatuiseen Kaivopuistoon, jossa olemme pitäneet näyttelymme viime vuoden Hesperian puiston vierailua lukuun ottamatta koko 2000-luvun", näyttelytoimikunnan puheenjohtaja Kirsti Lummelampi toteaa.

Kaivopuistoon on odotettavissa koiraharrastajien lisäksi ylimääräistä väriä, sillä Helsingin kaupunki suunnittelee remontoidun Kaivopuiston uuden puistokujan avaamista samana päivänä näyttelyn yhteydessä. Alustavien suunnitelmien mukaan puistoon tulee Kaivarin historiasta tuttuja hahmoja Venäjän tsaarista, Aurora Karamzinista ja trubaduurista alkaen. Oheisohjelman aikataulu ja tapahtumapaikat on suunniteltu yhteistyössä kaupungin edustajien kanssa niin, etteivät ne häiritse itse koiranäyttelyä.   

Erikoisnäyttelyn Best in Show - tuomarina on Yhdysvaltain arvostetuimpiin tuomareihin kuuluva Michele L. Billings. Parhaan pennun valitsee espanjalainen Ana Mesto Martin, parhaan kasvattajaryhmän Borghild Moen Norjasta ja parhaan veteraanin Iso-Britannian kääpiökoirayhdistyksen sihteeri Tom Mather.  Lisäksi useilla roduilla on ulkomaiset erikoistuomarit.

Edellisvuosien tapaan näyttelyssä on edulliset ilmoittautumismaksut. Lisäksi SKKY tarjoaa viiden euron alennuksen kaikkien niiden koirien ilmoittautumismaksuista, joilla on DNA-tunniste tai polveutumisen varmistamista osoittava P-tunnus rekisterinumerossaan.

Samana viikonloppuna on Tervakosken kansainvälinen näyttely, jossa ryhmät 1, 3, 5 ja 9 arvostellaan lauantaina. Näin näytteilleasettajilla on mahdollisuus kilpailla kahdessa näyttelyssä samana viikonloppuna.

Lisätietoja Kaivopuiston erikoisnäyttelystä osoitteessa http://www.toydogs.net/


Suomen Kennelliito 2010 

SUOMEN KENNELIITON VALMISTAMA ULKOMUOTOTUOMAREILLE TARKOITETTU ARVOSTELU OHJE, JAETAAN MYÖS KAIKILLE SUOMESSA ARVOSTELEVILLE ULKOMAALAISILLE TUOMAREILLE

Häntämutkan esiintyminen sallitaan 

ns. luonnontöpöroduilla hännän ollessa töpö tai lyhyt: australianpaimenkoira, australian töpöhäntäinen karjakoira, bourbonaisinseisoja, brasilianterrieri, bretoni, kroatianpaimenkoira, tanskalais-ruotsalainen pihakoira, itävallanpinseri, jackrusselinterrieri, karjalankarhukoira, mudi, polski owzareknizinny, pyreneitten-paimenkoira,  SCHIPPERKE, espanjanvesikoira, länsigöötanmaanpystykorva, wels corgi pembroke. 

Listaa voidaan vielä täydentää geenitutkimusten perusteella. 

ON ASTUNUT VOIMAAN HETI


Kennelliiton rokotusmääräykset muuttuvat vastaamaan EVIRA:n uusia suosituksia


Espoo, 15.2.2010 - Koirien rokotusmääräyksiä on yhtenäistetty siten, että rokotukset ovat voimassa valmisteyhteenvedon mukaisesti. Lisäksi rokotustodistuksesta tulee näkyä koiran viralliset tunnistetiedot. Uudet määräykset hyväksyttiin Kennelliiton hallituksessa 4.2.2010 ja ne tulevat voimaan 1.7.2010.

Keskeisenä muutoksena määräyksissä on koiran virallisten tunnistetietojen merkitseminen rokotustodistukseen. Vastaisuudessa koiran omistajan ja eläinlääkärin tulee huomioida, että pelkästään koiran kutsumanimelllä annettuja todistuksia ei 1.7.2010 alkaen enää hyväksytä virallisissa näyttelyissä, kokeissa tai muissa tapahtumissa, joihin rokotustodistus vaaditaan.

Lisäksi eläinlääkärin tulee kirjoittaa rokotustodistukseen koiralle annetun rokotteen valmisteyhteenvedon mukainen rokotuksen viimeinen voimassaolopäivä. Raivotautirokotuksen kohdalla on tarkennettu, milloin rokotus on voimassa vain vuoden.

Linkki tiedotteeseen

Rokotusmääräykset 1.7.2010 alkaen


Koirarekisteriohje muuttunut 1.1.2010 alkaen

 

Nartulla voi olla enintään viisi pentuetta siten, että edellisestä penikoimisesta pentueen syntyessä on kulunut vähintään 10 kuukautta. Tätä tiheämpi pennutus sallitaan alle 8-vuotiaalle nartulle yhden kerran ilman poikkeuslupaa. Koko pentue on ilmoitettava rekisteriin samanaikaisesti. Kennelliiton jäsenen on rekisteröitävä pentueen kaikki elossa olevat pennut.

Linkki tiedotteeseen

Suomen Kennelliiton koirarekisteriohje 2010


Aineisto-ohje Laivis-lehteen

Tekstit, kuvat ja grafiikka 

Tekstien lähetys
– lähetä sähköpostitse rtf-, doc- tai txt -muodossa ilman muotoiluja (ei siis alleviivauksia, tyylejä, lihavointeja jne. Rivinvaihto vain kappaleen lopussa.)
– jutut liitetiedostona, ei sähköpostikenttään kirjoitettuna

Kuvien lähetys
– cd:llä/sähköpostitse jpg, resoluutio 300 dpi
– nimeä kuvasi varsinaisen tekstin mukaan

– kuvatekstit ja tarvittaessa kuvaajan nimi varsinaisen tekstin loppuun (kuvatekstit: Nekku palloleikissä, kuva: Maija Kuvaaja)

– yksittäiset kuvat (esim. kuvan nimeksi Skipin Sepeteus ROP, Joensuu 1.1.08 kuva Maija Kuvaaja) tai sitten sähköpostiin liitteenä kuvateksti kokonaisuudessaan.

Lähettäessäsi useampia kuvia laita yhteen sähköpostiin korkeintaan neljä viisi kuvaa ja nimeä aihe kuvan mukaisesti. Älä pienennä kuvia! Lehti tarvitsee kuvia ja kuvat ovat aina tervetulleita. 

Kuvan lähettämiseen sinulla täytyy olla kuvaajan lupa, että sen myös voi julkaista lehdessä! 

Lisää aineisto-ohjeita täältä

Toimitus kiittää teksteistä ja kuvista!


laivislehti@gmail.com


Muistathan jäsenmaksun, niin varmistat myös Laiviksesi!

Eräpäivä 28.2.2010

Jäsenmaksut vuonna 2010nasu2_nina_henriksson.jpg

Vuosijäsen 25 e
Nuorisojäsen (alle 18-vuotias) 15 e
Perhejäsen 10 e (ei sisällä lehteä)
Ilmoitus kasvattajalistalla 10 e

Suomen Schipperkekerho ry
Suupohjan Osuuspankki 473048-28093

Merkitse viestiksi nimesi ja osoitteesi.

Uusi jäsen: ota ensin yhteys jäsensihteeriin

pia.kivisammal miau.png kolumbus.fi tai täytä lomake täältä


Uusi koirarekisteriohje:  2010


Kennelliiton hallitus on hyväksynyt 27.8.2009 uuden koirarekisteriohjeen, joka tulee voimaan 1.1.2010 ja koskee sen jälkeen tapahtuneista astutuksista syntyneitä pentueita.

Suomen Kennelliiton koirarekisteriohje 2010

SKKY

www.toydogs.net 

Tiedote

Sopimus alennetuista DNA-tunnistehinnoista 

SKKY on sopinut Finnzymes Diagnosticsin kanssa alennetuista DNA-tunnistemääritysten hinnoista. 

Alennushinta, 37 euroa koiraa kohti riippumatta tutkittavien koirien tai näytteiden määrästä, on voimassa kesäkuun loppuun saakka ja sen saavat kaikki SKKY:n ja sen jäsenyhdistysten jäsenet. Alennetun hinnan saamiseksi näytelähetelomakkeeseen on ehdottomasti lisättävä maininta "Sopimusasiakkuus SKKY". Mikäli maininta puuttuu, määrityksestä laskutetaan normaalihinta. Sopimushintaan lisätään postiennakkokulut neljä euroa. 

SKKY suosittelee, että kaikilla jalostukseen käytettävillä koirilla on polveutumismäärityksiin vaadittava DNA-tunniste ja, mikäli mahdollista, koiran polveutuminen on varmistettu DNA:n avulla (eli sen vanhemmilta on otettu näytteet ja DNA-tunnistemääritys tehty). 

Suositusten tarkoituksena on varmistaa, että mahdollisten epäselvien polveutumisten kohdalla pentueen vanhemmista on olemassa DNA-näytteet, jolloin polveutuminen voidaan varmistaa.  Sukutaulujen paikkansapitävyys on tärkeää myös rodun terveystutkimusten ja perinnöllisten sairauksien vastustamisen kannalta. 

 Edistääkseen tunniste- ja polveutumismääritysten yleistymistä rotujärjestö on päättänyt antaa elokuun erikoisnäyttelyssään viiden euron alennuksen sellaisen koiran ilmoittautumismaksusta, jolla on DNA-tunniste ja jonka rekisterinumerossa on DNA-polveutumismääritystä osoittava P-kirjain. 

Tunniste- ja polveutumismäärityksiin vaadittavia limakalvo- tai karvatuppinäytteitä ottavat eläinlääkäreiden lisäksi mm. Kennelliiton kennelneuvojat, joiden yhteystiedot löytyvät Kennelliiton sivuilta osoitteesta http://www.kennelliitto.fi/FI/jalostusjakasvatus/kennelneuvonta/neuvojat/ 

Lisätietoja DNA-tunnisteista ja lähetekaavakkeet löytyvät Finnzymesin sivuilta osoitteesta http://diagnostics.finnzymes.fi/index_fin.html

 


Vuoden 2009 agility-, toko- ja näyttelyschipperkekilpailu

Osallistumisoikeus on Suomessa asuvien kerhon jäsenten omistamilla koirilla.

Lähetä 30.1.2010 mennessä seuraavat tiedot:

– Mihin kilpailuluokkaan/luokkiin koirasi osallistuu (näyttely, toko, agility)
– Koiran tittelit, nimi ja sukupuoli
– Koiran omistaja, osoite ja puhelinnumero
– Kilpailujen ajat ja paikat
– Saadut palkinnot ja sijoitukset
– Pisteet

– Agility: kopio kilpailukirjasta
– Ilmoita agituloksen yhteydessä aina se luokka, mitä ilmoitus koskee, ei sitä, missä koira on nyt

– Jos mahdollista, lähetä myös koirasi valokuva! 

Kirjeposti

Leena Parviainen
Katajatie 5 C 10
08500 Lohja 

tai sähköpostilla

Näyttelytulokset
leena.parviainenmiau.pngalenas.net

Toko- ja agilitytulokset
silja.akerfeltmiau.pngsalo.salonseutu.fi

Kilpailusäännöt

Vuoden Näyttelyschipperke

Vuoden Agilityschipperke

Vuoden Tokoschipperke

Aiempien vuosien voittajat


Uudet standardit

Kennelliitto on siirtynyt käyttämään ISO 3166 -standardin mukaisia kansallisuuslyhenteitä.


Osoitteenmuutokset

Jäsensihteeri pia.kivisammal miau.pngkolumbus.fi tai p. 040 738 7194 tai suoraan
nettilomakkeella.


Schipperke kateissa Tampereella *Löydetty*

Kiitos kaikille, jotka tarkkailivat, välittivät ja olivat hengessä mukana


Kennelliitolla uusi Omakoira-palvelu

Tutustu


Näyttelyesiintymiskurssi 2. - 3.5. ja 17.5.2009

Suomen Schipperkekerho järjestää kolmipäiväisen näyttelyesiintymiskurssin
Kumpulassa Helsingissä.

Lisätietoja


Club Show 9.5.2009

Juhlavuoden Club Show järjestetään lauantaina toukokuun 9:s päivä Rengon Vehmaisten kylässä Kaaleppi Ky:n tiloissa.

Lisätietoja vuoden ensimmäisessä Laivis-lehdessä ja täällä


Tervetuloa uusituille kerhosivuille uuteen osoitteeseemme

http://www.schipperkeclub.fi/

Huomio huomio: mm. kerhokaupan, pentuvälityksen ja joidenkin toimihenkilöiden yhteystiedot ovat muuttuneet.


Koiranpäivä

24.4.2009 Helsingin Tuomarinkylässä. Schipperke osallistuu rotuesittelyyn.

Lisätietoja


Uusi koirarekisteriohje: Enimmäismäärä pentueille


Kennelliiton hallitus on hyväksynyt uuden koirarekisteriohjeen, joka tulee voimaan 1.1.2009 ja koskee sen jälkeen tapahtuneista astutuksista syntyneitä pentueita.

Linkki tiedotteeseen
Suomen Kennelliiton koirarekisteriohje 2009


Koirarekisteriohjeeseen kieltolisäyksiä alkaen 1.1.2009

Kennelliiton hallitus on päättänyt kieltää kahden luonnontöpöhäntäisen koiran risteytykset.

Linkki kieltolisäyksiin
 


 

Kennelliiton rokotusmääräykset muuttuvat 1.8.

Kennelliiton hallitus hyväksyi kokouksessaan 30.5. uudet rokotusmääräykset, jotka tulevat voimaan 1.8.2008 lähtien.Uusissa määräyksissä penikkatautirokotuksen voimassaoloaika on pidennetty kahdesta vuodesta kolmeen vuoteen. Jatkossa penikkatautirokotus suositellaan annettavaksi ensimmäisen kerran 12 viikon ikäiselle pennulle. Tehosterokote annetaan 4 viikon kuluttua ensimmäisestä rokotuksesta. Ensimmäinen tehosterokote on voimassa yhden vuoden ja tämän jälkeen annetut tehosteet ovat voimassa kolme vuotta.

Rokotusmääräykset 1.8.2008 alkaenKennelliiton antidopingsääntöön tarkennuksia 1.1.2008 alkaen

Vuoden 2007 alusta voimaan tullutta antidopingsääntöä tarkennettiin kevätvaltuustossa niin, että vuoden 2008 alusta lähtien noudatetaan täydellistä nollalinjaa. Tämä tarkoittaa sitä, että koiran virtsa-, veri- tai karvanäytteestä ei saa löytyä vieraita aineita. Lisäksi tarkennus merkitsee, että kilpirauhasen vajaatoimintaa sairastavat koirat eivät voi enää osallistua näyttelyihin ja luonnetestiin, eivätkä epilepsiaa sairastavat koirat näyttelyihin.

Vuoden 2007 ajan edellä mainitut koirat ovat voineet osallistua koiratapahtumiin, jos omistajat ovat toimittaneet eläinlääkärin todistuksen sairaudesta Kennelliittoon. Jatkossa eläinlääkärintodistukset eivät ole enää voimassa. Antidopingtoiminnan piiriin kuuluvat kaikki Kennelliitosta anotut viralliset koiranäyttelyt, -kilpailut ja -kokeet Suomessa.

Antidopingsäännön mukaan kiellettyjen aineiden listaa ei ole, koska dopingvalvontaa varten on ohjeellinen minimivaroaikalista. Varoaikalista on nähtävillä Kennelliiton internetsivuilla. Listaa päivitetään säännöllisesti, kun uutta tietoa lääkkeiden minimivaroajoista saadaan.

Dopingtestejä on tehty kuluvan kesä- ja syyskauden aikana näyttelyissä sekä eri koe- ja kilpailulajeissa. Näytteiden tulokset ovat tähän asti olleet puhtaita. Koirien omistajat ovat suhtautuneet näytteiden ottoon myönteisesti ja testitilanteet ovat sujuneet hyvin.

Kaikki antidopingdokumentit löytyvät Kennelliiton internetsivuilta osoitteesta: www.kennelliitto.fi/FI/toiminta/antidoping/Epilepsiatutkimus

Osallistu schipperkejen epilepsiatutkimukseen. Verinäyte otetaan EDTA-putkeen (lila korkki), 5 ml riittää. Putkilon päälle koiran rekisterinumero ja nimi. Tulosta lomake, täytä se ja laita näytteen mukaan. Pakkaa näyte pehmopussiin ja postiin osoitteella:
Ranja Eklund / Lohen tutkimusryhmä
Biomedicum Helsinki, huone B332A
Haartmaninkatu 8, 00014 Helsingin Yliopisto

Lisätietoa tutkimuksesta

 


 

SKKY SKKY SKKY SKKY
Suomen Kääpiökoirayhdistys-Finlands Dvärghundsförening r.y.

 

Espoo, 8.6.2010 - Kennelliiton valtuusto hyväksyi kokouksessaan 30.5. yhteispohjoismaiset näyttelysäännöt, jotka tulevat voimaan 1.1.2011. Uudet säännöt ovat luettavissa Kennelliiton kotisivuilla.