Tulevat tapahtumatSkipittelyt kerran kuukaudessa Pääkaupunkiseudulla ja Turussa.
Lisätietoja alueellinen toiminta välilehdellä.

Ajankohtaista

15.10.2018
Yhdistyksemme nettisivut uudistetaan kokonaan syksyn aikana. Näille sivuille päivitetään edelleen pentu uutisia sekä kasvattajatietoja.

13.11. Pentuja myynnissä lisätty

4.11 Asututus ilmoitus lisätty

13.10. Pentuja myynnissä päivitetty

16.9. Uutta kotia etsivät. Koti löytynyt

11.9.2018 Esitys jalostuksen tavoiteohjelmaksi, löytyy kohdasta Kasvatus. JTO esitys on hyväksytty ylimääräisessä yhdistyskokouksessa 4.2.2018 skä SKKY:n vuosikokouksessa 21.2.2018. Kennelliiton jalostustieteellinen toimikunta on kokouksessaan 14.5.2018 hyväksynyt rodun JTO:n muutamin korjauksin vuosille 2018-2022. Korjaukset on toimitettu Kennelliitton 11.9.2018. JTO:n astumisesta voimaan tiedotetaan erikseen.


Satunnainen kuva

Nose work

Nose Work on Nose Work Finland ry:n hallinnoima harrastus- ja kilpailulaji, jossa koira saa käyttää vahvinta aistiaan – hajuaistia. Laji soveltuu ihan kaikenlaisille koirille, jopa hieman aroille tai muuten rajoitteisille. Lajin ideana on, että koira etsii melko itsenäisesti piilon, jonne määrätyn hajun lähde on laitettu. Ihmisen tehtävänä on lähinnä tarkkailla koiran käytöstä ja havaita, milloin koira osoittaa löytäneensä kätkön. Itse kokeissa on tietysti tarkemmat säännöt, joiden mukaan arvostelu tehdään. Päivitetyt säännöt ja lisätietoja löytyvät NWF:n kotisivuilta noseworkfinland.com.

Tälle sivulle päivitetään omistajien itse ilmoittamia nose work tuloksia. Ilmoitukset schipperkesivut @ gmail.com.


15.5.2017 Rovaniemi, Rovaniemen Käyttökoirat ry.

Nose Work hajutesti 1 lk eukalyptus. Suoritettu hyväksytysti Intopiukan Yahoo "Vikke". Tuomari Pekka Alamommo, ohjaaja ja omistaja Satu Portti.


MEJÄ

MEJÄ on lyhenne metsästyskoirien jäljestämiskokeesta. Sen tarkoituksena on selvittää koiran kyky seurata haavoittuneen riistaeläimen verijälkeä. Kokeessa pyritään jäljittelemään tositilannetta avoimessa - ja voittajaluokassa, sekä mittaamaan koiran taito haavoittuneen hirvieläimen jäljestyksessä. Näistä taidoista on apuja myös käytännössä. Luonnostaan koira käyttää hajuaistiaan lähes kaiken uuden tutkimiseen ja havainnointiin. Mikäpä sen parempaa kuin valjastaa tuo vaistonomainen tapa hyöty- ja harrastus-käyttöön. MEJÄ on mielenkiintoinen koemuoto. Lue lisää Mejästä tästä.

Tälle sivulle päivitetään omistajien itse ilmoittamia Mejä tuloksia. Ilmoitukset schipperkesivut @ gmail.com.


2.7.2017 Tornio, Laivajärvi

Intopiukan Yahoo "Vikke". Tulos: AVO 3. Ohjaaja ja omistaja Satu Portti. Tuomari Marika Ahola. 

30.7.2017 Rovaniemi, Mukkajärvi

Intopiukan Yahoo "Vikke".. Tulos: AVO 2. Ohjaaja ja omistaja Satu Portti. Tuomari Marika Ahola.

Rovaniemen Käyttökoirien kerhonmestaruuskisassa AVO KM 2; avoimen luokan sija 2